ش | ی | د | س | چ | پ | ج |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | |
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 |
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 |
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 |
28 | 29 | 30 |
Ficus carica L.subsp rupestris انجیر صخره ای
انجیر
وحشی که در واقع زیرگونه ای از انجیر خوراکی می باشد، درختچه ای است
صخره دوست و کند و رشد که اغلب در نقاط سنگلاخی و شیب دار نواحی
کوهستانی نیمه خشک رویش دارد. این گیاه درختچه ای است دارای سیستم ریشه
ای فوق العاده فعال و سازگار به نوسانات شدید رطوبتی می باشد. انشعابات
ریشه های انجیر وحشی در شکاف سنگها ، جایی که تنها در محدوده یقه و
منطقه ریشه این گیاه ، مقدار ناچیزی خاک وجود دارد ، نفوذ می کند.
در برخی موارد فعالیت شدید سیستم ریشه ای گیاهان در منافذ سنگها ، منجر
به شکستن و خرد کردن سنگها نیز می شود. ولیکن در کوههای ارتفاعات سیاه
کوه، کوههای یخ آب و کوشکوه نیز به طور پراکنده در منافذ تخته سنگها
دیده می شود. وجود این قبیل گونه های درختچه ای بسیار مقاوم و سازگار ،
استعداد و پتانسیل منطقه را در ایجاد پوشش استپ – جنگل بالا می برد و
چنانچه خواص اکولوپیک چنین عناصری شناخته شود ، قطعا" در احیاء نواحی
سنگلاخی و تراسهای در حال فرسایش کمک بسیار موثری برای مدیریت
دستگاههای اجرایی در امر منابع طبیعی خواهد بود. میوه های این گیاه ،
شیرین و دارای ارزش غذایی می باشد به همین دلیل اغلب به صورت میوه های
خشک در آجیل و تنقلات مورد استفاده قرار می گیرد.
salam
webloge bahali dari be webloge mnam sar bezan